ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ελαφρύ Στιφάδο στο Φούρνο

Η συνταγή για ένα ελαφρύ στιφάδο στο φούρνο.

ΕΥΚΟΛΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ή βοδινό κομμένο σε μπουκιές

1 ποτηράκι ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι

1 ποτηράκι κρασί κόκκινο

2 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνη

1 κ.γ. πιπέρι ολόκληρο

1 κ.γ. μπαχάρι ολόκληρο

2-3 κ.σ. σάλτσα, κονκασέ

αλάτι

1,5 κιλό κρεμμύδια στιφάδου μικρά

Εκτέλεση

Σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κρέας με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη σάλτσα.

Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό να σκεπαστούν και σιγοβράζουμε μισή ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια: τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό με τις φλούδες τους να πάρουν μια βράση.

Αφήνουμε 5 λεπτά έξω απ’ το μάτι, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό.

Καθαρίζονται αμέσως χωρίς δάκρυα.

Βράζουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια 2 φορές από 1-2 λεπτά πετώντας τα νερά.

Τα στραγγίζουμε.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια πάνω στο κρέας και σιγοβράζουμε άλλη 1 ώρα.

Το φαγητό μας πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι.

Με τρυπητή κουτάλα αδειάζουμε σε μικρό πυρέξ ή πυρίμαχο ταψί το στιφάδο προσπαθώντας να είναι από κάτω το κρέας και από πάνω τα κρεμμύδια.

Ψήνουμε σε σιγανό (150 βαθμούς) φούρνο μισή ώρα μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια.

Επίσης...

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.