ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ελαφρύ Στιφάδο στο Φούρνο

Η συνταγή για ένα ελαφρύ στιφάδο στο φούρνο.

ΕΥΚΟΛΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ή βοδινό κομμένο σε μπουκιές

1 ποτηράκι ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι

1 ποτηράκι κρασί κόκκινο

2 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνη

1 κ.γ. πιπέρι ολόκληρο

1 κ.γ. μπαχάρι ολόκληρο

2-3 κ.σ. σάλτσα, κονκασέ

αλάτι

1,5 κιλό κρεμμύδια στιφάδου μικρά

Εκτέλεση

Σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κρέας με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη σάλτσα.

Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό να σκεπαστούν και σιγοβράζουμε μισή ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια: τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό με τις φλούδες τους να πάρουν μια βράση.

Αφήνουμε 5 λεπτά έξω απ’ το μάτι, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό.

Καθαρίζονται αμέσως χωρίς δάκρυα.

Βράζουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια 2 φορές από 1-2 λεπτά πετώντας τα νερά.

Τα στραγγίζουμε.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια πάνω στο κρέας και σιγοβράζουμε άλλη 1 ώρα.

Το φαγητό μας πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι.

Με τρυπητή κουτάλα αδειάζουμε σε μικρό πυρέξ ή πυρίμαχο ταψί το στιφάδο προσπαθώντας να είναι από κάτω το κρέας και από πάνω τα κρεμμύδια.

Ψήνουμε σε σιγανό (150 βαθμούς) φούρνο μισή ώρα μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια.

Επίσης...

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.