ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι με Μπιφτέκια στη Γάστρα

Η συνταγή για γιουβέτσι με μπιφτέκια στη γάστρα.

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά

250 γρ. κριθαράκι

1 ποτήρι νερό

Για τα μπιφτέκια:

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα

1 αυγό

3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς κόρα)

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα

δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

κόκκινο κρασί

Για τη σάλτσα:

3 ντομάτες πολτοποιημένες

2 κύβους μυρωδικών

αλάτι

πιπέρι

ζάχαρη

λάδι

1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Μπιφτέκια: Μουσκεύουμε το ψωμί με λίγο κόκκινο κρασί, το αφήνουμε 1-2’ και μετά το στύβουμε.

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά (και το ψωμί) και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα, πλάθουμε ισομεγέθη μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στη γάστρα.

Σάλτσα: Σε μια λεκανίτσα ή μπολ βάζουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, το νερό, λίγο λάδι και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε με αυτή τα μπιφτέκια, προσθέτουμε τους κύβους μυρωδικών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

Μετά τα 25 λεπτά, προσθέτουμε το κριθαράκι και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην κολλήσει.

Το φαγητό θα είναι έτοιμο όταν το κριθαράκι φουσκώσει.

Επίσης...

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.