ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχάρι με Μπάμιες στη Γάστρα

Η συνταγή για μοσχάρι με μπάμιες στη γάστρα.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

Υλικά

2 κιλά μοσχάρι (μαλακό)

2 πακέτα μπάμιες μικρές κατεψυγμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι

5 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι του κρασιού κρασί

2 κ.σ. πελτέ

2 κ.σ. ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια και το τοποθετούμε στη γάστρα με το κρεμμύδι χοντροκομμένο.

Ρίχνουμε το λάδι, σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να τσιγαριστεί στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Αφού τσιγαριστεί ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε δυο ποτήρια νερό ή ένα κουτί χυμό ντομάτας και το αφήνουμε να ψηθεί στους 180-200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τις μπάμιες (προηγουμένως τις έχουμε ρίξει σε νερό που βράζουν με μια κουταλιά αλάτι και 1 φλιτζάνι του καφέ ξίδι, για 5 λεπτά για να μη σαλιώνουν).

Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μέσα στη γάστρα με το κρέας.

Ρίχνουμε λίγο νερό εάν χρειάζεται.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Σιγοψήνουμε για μία ώρα περίπου.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.