ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κατσικάκι στη Γάστρα και Πουρές από Πατάτες Φούρνου

Η συνταγή για κατσικάκι στη γάστρα με πουρέ από πατάτες φούρνου.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΑΣΤΡΑ ΠΟΥΡΕΣ

Υλικά

2 κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες με το κόκαλο, πλυμένο και σκουπισμένο

150 ml ελαιόλαδο

100 ml ούζο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

6-7 κλωνάρια θυμάρι δεμένα με σπάγκο

2 φύλλα δάφνη

2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

μια πρέζα γλυκάνισο (προαιρετικά)

4 κούπες νερό

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κατσικάκι για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά.

Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το γλυκάνισο (προαιρετικά) και σβήνουμε με το ούζο.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σε μια μεγάλη γάστρα με καπάκι κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κατσικάκι μαζί με τα υγρά του.

Στην κατσαρόλα που έχουμε σοτάρει το κρέας ρίχνουμε το νερό, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, και το θυμάρι.

Βράζουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.

Όταν είναι έτοιμο το μίγμα το αδειάζουμε πάνω στο κρέας και τις πατάτες σκεπάζουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε το φαγητό για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ψηθεί καλά.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Κρατάμε και 1/2 κούπα από το ζωμό αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και το θυμάρι και βάζουμε το κρέας στο φούρνο ξεσκέπαστο.

Γυρνάμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και ψήνουμε το κρέας για 10 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί.

Πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο, 3-4 κουταλιές της σούπας ζωμό από αυτόν που κρατήσαμε αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και λίγο θυμάρι ξερό ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε το κατσικάκι συνοδεία με τον πουρέ πατάτας.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.