ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κατσικάκι στη Γάστρα και Πουρές από Πατάτες Φούρνου

Η συνταγή για κατσικάκι στη γάστρα με πουρέ από πατάτες φούρνου.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΑΣΤΡΑ ΠΟΥΡΕΣ

Υλικά

2 κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες με το κόκαλο, πλυμένο και σκουπισμένο

150 ml ελαιόλαδο

100 ml ούζο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

6-7 κλωνάρια θυμάρι δεμένα με σπάγκο

2 φύλλα δάφνη

2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

μια πρέζα γλυκάνισο (προαιρετικά)

4 κούπες νερό

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κατσικάκι για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά.

Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το γλυκάνισο (προαιρετικά) και σβήνουμε με το ούζο.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σε μια μεγάλη γάστρα με καπάκι κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κατσικάκι μαζί με τα υγρά του.

Στην κατσαρόλα που έχουμε σοτάρει το κρέας ρίχνουμε το νερό, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, και το θυμάρι.

Βράζουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.

Όταν είναι έτοιμο το μίγμα το αδειάζουμε πάνω στο κρέας και τις πατάτες σκεπάζουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε το φαγητό για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ψηθεί καλά.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Κρατάμε και 1/2 κούπα από το ζωμό αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και το θυμάρι και βάζουμε το κρέας στο φούρνο ξεσκέπαστο.

Γυρνάμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και ψήνουμε το κρέας για 10 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί.

Πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο, 3-4 κουταλιές της σούπας ζωμό από αυτόν που κρατήσαμε αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και λίγο θυμάρι ξερό ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε το κατσικάκι συνοδεία με τον πουρέ πατάτας.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.