ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κατσικάκι στη Γάστρα και Πουρές από Πατάτες Φούρνου

Η συνταγή για κατσικάκι στη γάστρα με πουρέ από πατάτες φούρνου.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΑΣΤΡΑ ΠΟΥΡΕΣ

Υλικά

2 κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες με το κόκαλο, πλυμένο και σκουπισμένο

150 ml ελαιόλαδο

100 ml ούζο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

6-7 κλωνάρια θυμάρι δεμένα με σπάγκο

2 φύλλα δάφνη

2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

μια πρέζα γλυκάνισο (προαιρετικά)

4 κούπες νερό

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κατσικάκι για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά.

Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το γλυκάνισο (προαιρετικά) και σβήνουμε με το ούζο.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σε μια μεγάλη γάστρα με καπάκι κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κατσικάκι μαζί με τα υγρά του.

Στην κατσαρόλα που έχουμε σοτάρει το κρέας ρίχνουμε το νερό, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, και το θυμάρι.

Βράζουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.

Όταν είναι έτοιμο το μίγμα το αδειάζουμε πάνω στο κρέας και τις πατάτες σκεπάζουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε το φαγητό για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ψηθεί καλά.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Κρατάμε και 1/2 κούπα από το ζωμό αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και το θυμάρι και βάζουμε το κρέας στο φούρνο ξεσκέπαστο.

Γυρνάμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και ψήνουμε το κρέας για 10 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί.

Πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο, 3-4 κουταλιές της σούπας ζωμό από αυτόν που κρατήσαμε αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και λίγο θυμάρι ξερό ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε το κατσικάκι συνοδεία με τον πουρέ πατάτας.

Επίσης...

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Φιλέτο Wellington

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Beef Wellington.

Σάντουιτς Fried Bologna

Η συνταγή για ένα φανταστικό σάντουιτς με τηγανητή μορταδέλα Bologna.

Μεξικάνικη Πίτσα

Πώς θα φτιάξεις μία πραγματικά ξεχωριστή πίτσα, made in Mexico.

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

Μοσχαρίσιος Σιδηρόδρομος στο Μπάρμπεκιου

Πώς θα πετύχεις τον απόλυτο μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στο μπάρμπεκιου.

Αρνάκι με Πράσα και Σέλινο

Η συνταγή για αρνάκι με πράσα και σέλινο.

Γιουβαρλάκια Κοκκινιστά

Η συνταγή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά.

Πλιγούρι με Λουκάνικα και Ντομάτα

Η συνταγή για πλιγούρι με λουκάνικα και ντομάτα.