Follow us

Ο Πουρές του Joël Robuchon

Η συνταγή για τον κορυφαίο πουρέ πατάτας που φτιάχτηκε ποτέ, από τον θρυλικό Γάλλο σεφ.

ΠΟΥΡΕΣ ΖΟΕΛ ΡΟΜΠΟΥΣΟΝ

Υλικά

1 κιλό πατάτες, ιδανικά Yukon ή Ratte

250 γρ. παγωμένο βούτυρο σε μικρούς κύβους

250 ml γάλα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες μαζί με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 25'.

Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, πριν τις ξεφλουδίσουμε.

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας λίγο νερό στον πάτο.

Προσθέτουμε αργά το γάλα και ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Χτυπάμε τις πατάτες στο μπλέντερ, ελαφρώς και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 5' ώστε να φύγει η υγρασία.

Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας τους κύβους βουτύρου, ανακατεύοντας.

Μόλις το μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

Tip

Αν δεν βρούμε τις εν λόγω πατάτες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Νάξου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.