ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ο Πουρές του Joël Robuchon

Η συνταγή για τον κορυφαίο πουρέ πατάτας που φτιάχτηκε ποτέ, από τον θρυλικό Γάλλο σεφ.

ΠΟΥΡΕΣ ΖΟΕΛ ΡΟΜΠΟΥΣΟΝ

Υλικά

1 κιλό πατάτες, ιδανικά Yukon ή Ratte

250 γρ. παγωμένο βούτυρο σε μικρούς κύβους

250 ml γάλα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες μαζί με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 25'.

Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, πριν τις ξεφλουδίσουμε.

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας λίγο νερό στον πάτο.

Προσθέτουμε αργά το γάλα και ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Χτυπάμε τις πατάτες στο μπλέντερ, ελαφρώς και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 5' ώστε να φύγει η υγρασία.

Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας τους κύβους βουτύρου, ανακατεύοντας.

Μόλις το μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

Tip

Αν δεν βρούμε τις εν λόγω πατάτες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Νάξου.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.