ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαχανοντολμάδες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε λαχανοντολμάδες φούρνου.

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Υλικά

1 μεγαλούτσικο λάχανο

750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κούπα ρύζι

2 κρεμμύδια ξερά

λίγο βούτυρο

δυόσμο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα λεμονιού:

2-3 κουταλιές κορν φλάουρ

το χυμό ενός λεμονιού

1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει.

Καθαρίζουμε το λάχανο και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Όπου συναντάμε χοντρό μέρος το κόβουμε λίγο έτσι ώστε να έχει το μισό πάχος.

Ζεματάμε το λάχανο στο βραστό νερό (αν δεν το χωράει όλο το κάνουμε σταδιακά) και το βγάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε και κόβουμε λεπτές ροδέλες τα κρεμμύδια.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί.

Στρώνουμε το μισό λάχανο στο κάτω μέρος του ταψιού.

Βράζουμε 1 με 1 1/2 λίτρο νερό.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο (μπόλικο) και δυόσμο.

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το ρύζι.

Ζυμώνουμε τον κιμά και τον απλώνουμε ισόπαχα πάνω στο λάχανο.

Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα λάχανου, περιχύνουμε με καυτό νερό τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση περίπου του ύψους του ταψιού και με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας (περίπου 1 1/2 ώρα). Ετοιμάζουμε τη σάλτσα λεμονιού:

Διαλύουμε 2-3 κουταλιές κορν φλάουρ στο χυμό του λεμονιού, το ξύσμα και προσθέτουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού μας.

Περιχύνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του φαγητού και με κυκλικές κινήσεις κουνάμε το ταψί δεξιά αριστερά ώστε να πάει παντού.

Βάζουμε ξανά στο φούρνο για λίγα λεπτά και οι λαχανοντολμάδες φούρνου είναι έτοιμοι.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.