ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαχανοντολμάδες Απλοί

Πώς θα φτιάξετε λαχανοντολμάδες φούρνου.

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Υλικά

1 μεγαλούτσικο λάχανο

750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κούπα ρύζι

2 κρεμμύδια ξερά

λίγο βούτυρο

δυόσμο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα λεμονιού:

2-3 κουταλιές κορν φλάουρ

το χυμό ενός λεμονιού

1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει.

Καθαρίζουμε το λάχανο και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Όπου συναντάμε χοντρό μέρος το κόβουμε λίγο έτσι ώστε να έχει το μισό πάχος.

Ζεματάμε το λάχανο στο βραστό νερό (αν δεν το χωράει όλο το κάνουμε σταδιακά) και το βγάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε και κόβουμε λεπτές ροδέλες τα κρεμμύδια.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί.

Στρώνουμε το μισό λάχανο στο κάτω μέρος του ταψιού.

Βράζουμε 1 με 1 1/2 λίτρο νερό.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο (μπόλικο) και δυόσμο.

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το ρύζι.

Ζυμώνουμε τον κιμά και τον απλώνουμε ισόπαχα πάνω στο λάχανο.

Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα λάχανου, περιχύνουμε με καυτό νερό τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση περίπου του ύψους του ταψιού και με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας (περίπου 1 1/2 ώρα). Ετοιμάζουμε τη σάλτσα λεμονιού:

Διαλύουμε 2-3 κουταλιές κορν φλάουρ στο χυμό του λεμονιού, το ξύσμα και προσθέτουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού μας.

Περιχύνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του φαγητού και με κυκλικές κινήσεις κουνάμε το ταψί δεξιά αριστερά ώστε να πάει παντού.

Βάζουμε ξανά στο φούρνο για λίγα λεπτά και οι λαχανοντολμάδες φούρνου είναι έτοιμοι.

Επίσης...

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.

Γιουβαρλάκια με Βλίτα

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με βλίτα.

Σφουγγάτο με Κιμά

Η συνταγή για σφουγγάτο με κιμά.