ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παραδοσιακό Γιαχνί με Πατάτες

Η συνταγή για παραδοσιακό γιαχνί με πατάτες.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΙΑΧΝΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά

8 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους

3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες

3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

1 ποτήρι ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή κομμένες σε μικρά κομμάτια

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλό κομμένα

1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλιά ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

νερό

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα.

Ρίχνουμε για σοτάρισμα τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές μας.

Τα αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας ελάχιστα.

Προσθέτουμε τις πατάτες μας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Προσθέτουμε και τις ντομάτες μας μαζί με τον πελτέ.

Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τη ρίγανη.

Τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Τέλος, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάζει το φαγητό μας κατά 2 δάχτυλα και το αφήνουμε μέχρι να βράσει η πατάτα και να αρχίσει να μένει με το ψιλό πηχτό ζουμάκι του.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.