ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αγκινάρες με Κιμά σε Ρολό

Πώς θα φτιάξετε αγκινάρες με κιμά σε ρολό.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΙΜΑ ΡΟΛΟ

Υλικά

10 αγκινάρες

1/2 κιλό κιμάς

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

3 μεγάλες ντομάτες

1/2 φλιτζ. λάδι

4 φύλλα για πίτα

Για την κρέμα:

4 κουταλιές κοφτές βούτυρο

6 κουταλιές αλεύρι

2 1/2 φλιτζ. γάλα

2 αυγά

αλάτι

Εκτέλεση

Kαθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε αλάτι και νερό να μισοβράσουν τις βγάζουμε με προσοχή, τις βάζουμε ανάποδα σε ταψί να στραγγίξουν, τις κόβουμε σε φέτες και πιέζουμε να φύγει το νερό.

Bάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε λίγο.

Προσθέτουμε τον κιμά, τον ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και, όταν πιει το ζουμί, ρίχνουμε ψιλοκομμένες τις ντομάτες και λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει.

Eτοιμάζουμε την κρέμα.

Bάζουμε το μισό βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι, το κοκκινίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε χλιαρό το γάλα (ανακατεύοντας να μη σβολιάσει) βάζουμε και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει κρέμα πηχτή.

Aπλώνουμε σε τραπέζι ένα ένα 4 φύλλα πίτας και τα βουτυρώνουμε.

Στην κατσαρόλα που ετοιμάσαμε την κρέμα ρίχνουμε τον κιμά και τις αγκινάρες και τα ανακατεύουμε με προσοχή.

Tα αδειάζουμε όλα μαζί στην άκρη των φύλλων και τυλίγουμε σαν φραντζόλα, προσέχοντας να μη σκιστεί το φύλλο.

Tοποθετούμε τη φραντζόλα σε ταψί βουτυρωμένο και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Aν η φραντζόλα γίνεται μεγάλη μπορούμε να κάνουμε δύο ή και περισσότερες.

Όταν ψηθεί, την κόβουμε φέτες -όπως όλα τα ρολά- και σερβίρουμε.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και με σπανάκι και αρωματικά χόρτα.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.