Follow us

Κοτόπουλο με Φακόρυζο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο κοτόπουλο με φακόρυζο.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΑΚΟΡΥΖΟ

Υλικά

800 γρ. κοτόπουλο φιλέτο,

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης φρέσκιες

3 μεσαίες ή μεγάλες ντομάτες φρέσκιες

1 κούπα τσαγιού ρύζι

1 κούπα τσαγιού φακή

αλάτι αλυκής

βασιλικός αποξηραμένος

2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

λίγο σκόρδο προαιρετικά

ελαιόλαδο

λίγο βρασμένο νερό

Εκτέλεση

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με τα κομμάτια του κοτόπουλου κι ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρώς.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και ανακατεύουμε καλά.

Σβήνουμε με το μπαλσάμικο, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το αλάτι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.

Ανοίγουμε την κατσαρόλα κι ανακατεύουμε προσθέτοντας περίπου 3 κούπες του τσαγιού βραστό νερό.

Ρίχνουμε τη φακή κι ανακατεύουμε.

Περίπου 10-15 λεπτά μετά τη φακή ρίχνουμε και το ρύζι.

Ανακατεύουμε διαρκώς να μην "πατώσει" μέχρι να μαλακώσει η φακή και το ρύζι (περίπου άλλα 15-20 λεπτά) και προσθέτουμε το βασιλικό.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο βραστό νερό.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.