ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Καρότο

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με καρότο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ

Υλικά

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι

125 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

λίγο κρύο νερό

1 πρέζα αλάτι

20 γρ. βούτυρο για το άλλειμα της φόρμας

Για τη γέμιση:

1 κιλό τρυφερά καρότα, κομμένα σε φετούλες λεπτές

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

20 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1/2 λίτρο νερό

150 γρ. κρέμα γάλακτος

μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να ξεκολλάει από το χέρια.

Όχι πολύ νερό.

Στρώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

Βάζουμε στη φωτιά το βούτυρο και το λάδι να ζεσταθούν και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να ξανθύνουν.

Προσθέτουμε τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Αδειάζουμε στην ταρτιέρα το μίγμα των καρότων και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε θερμοκρασία 200 βαθμούς.

Περιχύνουμε ομοιόμορφα την τάρτα με τη κρέμα γάλακτος, την πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.