ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατατοντοματο-κεφτέδες

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους πατατο-ντοματοκεφτέδες.

ΠΑΤΑΤΟΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

3 μεγάλες πατάτες τριμμένες στον τρίφτη

2 κρεμμύδια τριμμένα

4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες τριμμένες

3/4 φλιτζ. αλεύρι περίπου, που φουσκώνει μόνο του

3/4 φλιτζ. περίπου φρυγανιά τριμμένη

μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη και δυόσμο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα σουρωτήρι, βάζουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο (τουλάχιστον μιάμιση ώρα), να στραγγίσουν τα υγρά τους.

Μπορούμε να τα πατήσουμε λίγο με ένα κουτάλι, για να επιταχύνουμε τη διαδικασία.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα λαχανικά με το μαϊντανό, προσθέτουμε αλεύρι και φρυγανιά, σε τέτοια ποσότητα, ώστε να γίνει ένα μίγμα όχι πολύ σφιχτό.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δυόσμο.

Πλάθουμε κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να χρυσίσουν.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.