ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ομελέτα με Κανταΐφι και Πατάτα

Πώς θα φτιάξετε ομελέτα με κανταΐφι και πατάτα.

ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΝΤΑΙΦΙ

Υλικά

3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια

100 γρ. τυρί φέτα σπασμένη, στο χέρι

50 γρ. κασέρι τριμμένο

5 κ.σ. γάλα

5 κ.σ. κανταΐφι θρυμματισμένο

6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, κομμένη σε κύβους

6 αυγά

1 κ.σ. βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

δυόσμο

Εκτέλεση

Αλατίζουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες, μέχρι να ροδίσουν σε ένα τηγανάκι με λίγο λάδι.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά μαζί με το γάλα μέχρι να αφρατέψουν. Αφήνουμε το κανταΐφι να στεγνώσει.

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε τηγάνι και σοτάρουμε λίγο την γαλοπούλα μαζί με το κανταΐφι.

Προσθέτουμε τις τηγανισμένες πατάτες, τη φέτα, το κασέρι, το μείγμα με τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και τα ψήνουμε για 5 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα ώστε να είναι με το κανταΐφι από πάνω κι αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και η κάτω πλευρά.

Επίσης...

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Ομελέτα Ρολό στο Φούρνο

Η συνταγή για ομελέτα ρολό στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.

Η πιο Ιδιαίτερη και Εύκολη Ομελέτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο ιδιαίτερη και εύκολη ομελέτα.

Τα Αυγά του Jose Andres

Μία ιδιαίτερη συνταγή για αυγά από τον περίφημο Ισπανό σεφ.

Αυγά Μαγειρεμένα σε Λιωμένη Φέτα

Η συνταγή για αυγά μαγειρεμένα σε λιωμένη φέτα.

Τηγανιά με Σπανάκι

Η συνταγή για τηγανιά με σπανάκι.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.