ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σάντουιτς με Κρέμα Φέτας και Ψητή Ντομάτα

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο σάντουιτς με κρέμα φέτας και ψητή ντομάτα.

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΨΗΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

Για τη γέμιση​

4 μέτριες ντομάτες κομμένες στη μέση και ξεσποριασμένες

½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα

½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ κ.γ. αλάτι ημίχονδρο

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κούπα θρυμματισμένη φέτα

2 κ.σ. γιαούρτι σακούλας

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

½ κ.γ. ξερή ρίγανη

Για το ψωμί

4 φέτες χωριάτικο ψωμί

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ημίχονδρο αλάτι

ψιλό αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Στοιχίζουμε τις κομμένες ντομάτες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω (έχουμε αφαιρέσει προηγουμένως τα σπόρια τους, ζουλώντας τις όσο πρέπει).

Σε ένα μπολάκι, αναμιγνύουμε την πάπρικα, το πιπέρι και ¼ κ.γ. ψιλό αλάτι.

Περνάμε τις ντομάτες με μερικά "φιλέτα" ελαιόλαδο (μισοσκεπάζουμε με το δάχτυλο το άνοιγμα του μπουκαλιού)και τις αρταίνουμε με το μίγμα της πάπρικας.

Τις ψήνουμε μέχρι οι χυμοί τους να αναβράζουν: 50 λεπτά με 1 ώρα.

Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη θρυμματισμένη φέτα, το γιαούρτι τη μαγιονέζα, το σκόρδο, τη ρίγανη και το εναπομείναν αλάτι.

Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού: στο γκριλ του φούρνου, σε τοστιέρα, στο bbq, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.

Συναρμολογούμε το σάντουιτς: τοποθετούμε στο πιάτο μια φέτα ψημένο ψωμί, απλώνουμε πάνω του μια γενναία κουταλιά από την κρέμα της φέτα, τοποθετούμε συμμετρικά μια ντομάτα (δυο μισά), περνάμε 1-2 φιλέτο ελαιόλαδο και αλατίζουμε με το ημίχονδρο αλάτι.

Ολοκληρώνουμε αρταίνοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.