ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιτούλες Γεμιστές με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε πιτούλες γεμιστές με ντομάτα.

ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

Για την γέμιση:

1 φλ. γεμάτο τσαγιού γάλα

3 κουταλιές σούπας βούτυρο

2 κουταλιές σούπας αλεύρι

1 κούπα τριμμένη μυζήθρα

Για την ζύμη:

1 φλ. τσαγιού γάλα

3/4 τσαγιού αλεύρι

αλάτι

βούτυρο

Για την ντομάτα:

½ κιλό ντομάτες ώριμες

1 κρεμμύδι

1 κουταλιά λάδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα, το αλεύρι, τα αυγά και το αλάτι.

Φροντίζουμε να διαλυθούν οι σβόλοι από το αλεύρι. Αν θέλετε μπορείτε να το περάσετε από το σουρωτήρι.

Αφήνουμε την ζύμη (χυλός) να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και αδειάζουμε μία κουταλιά από την ζύμη (χυλός) γέρνοντας το τηγάνι ώστε ο χυλός να καλύψει όλο τον πάτο και να γίνει μία πιτούλα λεπτή.

Μόλις ροδίσει από την μία πλευρά την γυρίζουμε και από την άλλη. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη (χυλός).

Ετοιμάζουμε την γέμιση: με το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι φτιάχνουμε μία πηχτή κρέμα.

Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά. (αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά όπως γραβιέρα, ανθότυρο, κασέρι..).

Βάζουμε από μία μέγαλη κουταλιά σε κάθε πιτούλα και την ρολάρουμε.Τις τοποθετούμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε για 10’.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα: Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι και αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει για 20’ περίπου.

Όταν οι πιτούλες μας ετοιμαστούν τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις περιχύνουμε με την σάλτσα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.