ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες με Σάλτσα Ντομάτας και Φέτα

Πώς θα φτιάξετε μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και φέτα.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες

1 φλιτζ. τριμμένη φέτα

2 κ.σ. κουκουνάρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

4 ντομάτες ώριμες

3/4 φλιτζ. του καφέ λευκό ξίδι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες μαζί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.

Μόλις πάρει 3-4 βράσεις προσθέτουμε το ξίδι και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το βασιλικό και το κουκουνάρι.

Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σε ένα πυρέξ κάνουμε μία στρώση από μελιτζάνες, ρίχνουμε σάλτσα και πασπαλίζουμε με φέτα κάθε φορά, συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.