ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πλιγουροκεφτέδες με Μελιτζάνες

Πώς θα φτιάξετε πλιγουροκεφτέδες με μελιτζάνες.

ΠΛΙΓΟΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Υλικά

2 φλ. τσ. πλιγούρι

4 μελιτζάνες, σε λωρίδες

2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 αυγό

2 κουταλιές πελτέ ντομάτας

δυόσμο μπολικο

αλεύρι

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπικρίζουμε, ξεπλένουμε και στύβουμε καλά τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για 20 λεπτά.

Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και όσο αλεύρι χρειάζεται έτσι ώστε να πλάθεται.

Κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε να σταθούν.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.

Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ, ανακατεύουμε πολύ καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει.

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα μπαλάκια από πλιγούρι προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Όταν μπουν όλα τα κεφτεδάκια από πλιγούρι μέσα και υπάρχει βρασμός μετριάζουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο της ώρας και προσθέτουμε τις μελιτζάνες.

Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά πασπαλίζουμε με το δυόσμο ψιλοκομμένο.

Αφήνουμε για δέκα λεπτά ακόμη να σταθεί πριν σερβίρουμε.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.