ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φακές Σαλάτα με Λιαστή Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε σαλάτα με φακές και λιαστή ντομάτα.

ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

500 γρ. φακές

1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

3 μοσχοκάρφια

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο

Για γαρνιτούρα:

8 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες

1 κούπα τυρί φέτα τριμμένη

1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια

8 κουταλιές ψιλοκομμένο άνιθο ή μάραθο

ελαιόλαδο

ξίδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το μικρό κρεμμύδι και καρφώνουμε πάνω τα μοσχοκάρφια ή γαρύφαλλα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φακές, το κρεμμύδι το ολόκληρο το τριμμένο, τη σκελίδα του σκόρδου, τα δαφνόφυλλα, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τις φακές ώστε να γίνουν αλλά να μην λιώσουν.

Αφαιρούμε το κρεμμύδι το ολόκληρο και το φύλλο δάφνης.

Σουρώνουμε τις φακές και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ να κρυώσουν.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το λαδόξιδο.

Με αυτό περιχύνουμε τις φακές και γαρνίρουμε με τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα, το κρεμμύδι, τον άνηθο, προσθέτοντας λίγο ακόμη ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.