ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Γεμιστές με Φέτα

Πώς θα φτιάξετε μελιτζάνες γεμιστές με φέτα.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά

5 μελιτζάνες φλάσκες

λουκάνικα χωριάτικα

φέτα χοντροκομμένη

2 κρεμμύδια τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. λάδι (συν λάδι για το τηγάνισμα)

1 κ.σ. ξίδι

αλάτι

πιπέρι

λίγη κανέλα

λίγη ζάχαρη για τη σάλτσα

τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες.

Κόβουμε 2 λωρίδες από τη φλούδα τις κάθε μελιτζάνας μια στο πάνω μέρος και μια στο κάτω μέρος και χαράζουμε με μαχαίρι σε εκείνο το σημείο μέχρι να δημιουργήσουμε μια τσέπη.

Αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγο με το αλάτι.

Σοτάρουμε ελαφρά με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ρίχνουμε τις ντομάτες αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη κανέλα, το ξίδι, λίγη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.

Σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και τις περνάμε από το τηγάνι ολόκληρες να πάρουν λίγο χρώμα.

Τις στραγγίζουμεσε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα μας και από πάνω ακουμπάμε τις μελιτζάνες.

Στην κάθε μελιτζάνα στο σημείο που έχουμε δημιουργήσει την τσέπη βάζουμε λίγη από τη σάλτσα και τη γεμίζουμε με φέτα και λουκάνικο κομμένο στη μέση.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 150-160 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι οι μελιτζάνες έχουν ψηθεί καλά και δεν κρατάνε.

Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.