ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κρεμμύδια Γεμιστά

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα γεμιστά κρεμμύδια.

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά

10 μέτρια κρεμμύδια, γλυκά και κόκκινα, καθαρισμένα

400 γρ. μανιτάρια άσπρα

1 κ.σ. πελτέ

2 κ.σ. βούτυρο

1/2 φλ. τσ. λευκό κρασί

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Χαράζουμε τα κρεμμύδια κάθετα μέχρι τη μέση, τα ανοίγουμε προσεκτικά και κρατάμε τα 4 μεγάλα φύλλα.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.

Σε ένα τηγάνι τα σοτάρουμε με το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.

Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με το μίγμα και τα βάζουμε στο ταψί σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.

Τα περιχύνουμε με το κρασί, ελαιόλαδο και επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε λίγο ακόμη να πάρουν χρώμα.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.