ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρνί στο Φούρνο με Ρύζι και Γιαούρτι

Η συνταγή για το νοστιμότερο αρνί στο φούρνο με ρύζι και γιαούρτι.

ΑΡΝΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

2 κιλά αρνί

1 1/2 κιλό γιαούρτι (πρόβειο ή στραγγιστό)

7 αυγά

1/2 φλ. τσ. βούτυρο

5 κ.σ. αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρέας σε ελάχιστο λάδι και μετά ρίχνουμε νερό αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει όχι να λιώσει.

Πλένουμε καλά το ρύζι και το βράζουμε σε μια κατσαρόλα μικρή με νερό μέχρι να μαλακώσει λίγο και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε μέχρι να ξανθύνει ελαφρά.

Ρίχνουμε το ζωμό του κρέατος και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα, χωρίς να σβολιάσει.

Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά και το ρίχνουμε στη σάλτσα που έχει κρυώσει.

Ρίχνουμε και το ρύζι.

Το ρίχνουμε στο ταψί του φούρνου και βάζουμε μικρά κομματάκια βούτυρο επάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Επίσης...

Τάρτα με Φέτα και Λουκάνικο

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με φέτα και λουκάνικο.

Πλούσια Τάρτα με Παξιμάδι και Κιμά

Πώς θα φτιάξετε μία πλούσια τάρτα με παξιμάδι και κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα για Μικρά και Μεγάλα Παιδιά

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη τάρτα για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.

Πανεύκολη Αλμυρή Τάρτα

Η συνταγή για μία πανεύκολη αλμυρή τάρτα.

Κριθαράκι με Ψημένα Κρεατικά

Πώς θα φτιάξετε κριθαράκι με ψημένα κρεατικά.

Μακαρόνια με Λουκάνικα

Η συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με λουκάνικα.

Λουκάνικα με Πατάτες και Πιπεριές

Η συνταγή για νόστιμα λουκάνικα με πατάτες και πιπεριές.

Πρασοτηγανιά με Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε πρασοτηγανιά με λουκάνικο.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Φανταστικό Σάντουιτς με Coppa

Πώς θα φτιάξετε ένα θαυμάσιο σάντουιτς με coppa.

Σάντουιτς με Μοσχαρίσιο Κιμά

Η συνταγή για ένα επικό σάντουιτς με κιμά από μοσχάρι.

Kριθαράκι με Κιμά και Λαχανικά στον Φούρνο

Το κριθαράκι είναι ένα πεντανόστιμο ζυμαρικό, με ελληνική ταυτότητα, που ταιριάζει σε πολλές υπέροχες συνταγές, πέρα από το γιουβέτσι ή το κριθαρότο.