ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κουνουπιδοκεφτέδες με Σάλτσα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξετε κουνουπιδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

1 κουνουπίδι

3 καρότα

1 κούπα τυρί τριμμένο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 αυγά

1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

3 κεσεδάκια γιαούρτι

λίγο άνηθο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

αλάτι

πιπέρι

1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κουνουπίδι και τα καρότα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού βράσει το κουνουπίδι και τα καρότα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή με αυτό που κάνουμε της πατάτες πουρέ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει και με το κουτάλι ρίχνουμε μέσα μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα και μόλις τηγανιστούν και από τις δυο μεριές τα βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαούρτι: Ρίχνουμε τα γιαουρτάκια σε ένα μπολ.

Βάζουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι λίγο λάδι και το χυμό από το λεμόνι.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.