ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρεβίθια με Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ρεβίθια με λαχανικά.

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

1/2 κιλό ρεβίθια

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια,κομμένα

1 μεγάλο μαρούλι, κομμένο

3 καρότα, κομμένα σε κυβάκια

2 πιπεριές, κομμένες σε κυβους

1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

3/4 της κούπας λάδι

αλάτι

πιπέρι

2-3 λεμόνια (το χυμό)

2 κουταλιές αλεύρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με μια κουταλιά αλάτι.

Την άλλη μέρα τα ξεβγάζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό και τα βράζουμε γύρω στη 1 1/2 ώρα ή έως ότου μαλακώσουν.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα, βάζουμε το μισό φλιτζάνι από το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα καρότα και το σκόρδο και τα φέρνουμε δυό βόλτες.

Μετά ρίχνουμε τη 1 κουταλιά από το αλεύρι και το ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια με λίγο από το νερό, να τα μισοσκεπάζει και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα μαρούλια χοντροκομμένα και τον άνηθο ψιλοκομμένο και το αλατοπίπερο και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

Δουλεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό των λεμονιών με το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο λάδι και το προσθέτουμε στο φαγητό.

Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη και το φαγητό είναι έτοιμο.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.