ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρεβίθια με Μελιτζάνες στο Φούρνο

Η συνταγή για ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο.

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

1/2 κιλό ρεβίθια

αρκετό ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια μέτρια κομμένα

λίγο μαϊντανό

2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους

αλάτι

πιπέρι

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς.

Την άλλη μέρα ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και αρχίζουμε το βράσιμο περίπου 2 ώρες Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις μελιτζάνες.

Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε το φαγητό σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τις μελιτζάνες βουτώντας τες στο φαγητό να λαδωθούν καλά και αφήνοντάς τες πάνω πάνω να μπορέσουν να ψηθούν (αν μείνουν βουτηγμένες μέσα θα βράσουν και δεν θα ψηθούν και δεν θα είναι καθόλου νόστιμες).

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο και μόλις πάρουν χρώμα οι μελιτζάνες τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά.

Με 30 περίπου λεπτά στο φούρνο το φαγητό είναι έτοιμο.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.