ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Κολοκύθα και Πράσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κολοκύθα με πράσα.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ

Υλικά

για το φύλλο

4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λίγο αλάτι

4 κ.σ. ξύδι

4 κ.σ. σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο

νερό (1 ποτήρι ή και λίγο παραπάνω)

για τη γέμιση

περίπου 1 κιλό κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη

2-3 πράσα (το άσπρο μέρος)

1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι

αλατοπίπερο

1 αυγό

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη φροντίζοντας να είναι σχετικά ελαστική και να μην κολλάει.

Τη χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι αφήνουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα πράσα.

Τα αφήνουμε ώσπου να μαλακώσουν, αλλά όχι υπερβολικά.

Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε τέλος το ρύζι και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι με ανοικτό καπάκι, ώσπου να μην έχει η γέμιση άλλα υγρά, εκτός από το λαδάκι της.

Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τα φύλλα ένα-ένα.

Τοποθετούμε τα 2 πρώτα σε λαδωμένο ταψί το ένα επάνω στο άλλο, αφού προηγουμένως τα λαδώσουμε ελαφρά.

Βάζουμε πάνω στο 2ο φύλλο τη μισή γέμιση και ραντίζουμε με το μισό αυγό.

Καλύπτουμε με το 3ο φύλλο, λαδώνουμε και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και το υπόλοιπο αυγό.

Τελειώνουμε με τα 2 φύλλα που έχουν απομείνει, λαδώνοντας το καθένα χωριστά και τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο.

Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και χαράζουμε τα κομμάτια.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3/4 με 1 ώρα περίπου.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.