ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Κολοκύθα και Πράσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κολοκύθα με πράσα.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ

Υλικά

για το φύλλο

4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λίγο αλάτι

4 κ.σ. ξύδι

4 κ.σ. σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο

νερό (1 ποτήρι ή και λίγο παραπάνω)

για τη γέμιση

περίπου 1 κιλό κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη

2-3 πράσα (το άσπρο μέρος)

1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι

αλατοπίπερο

1 αυγό

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη φροντίζοντας να είναι σχετικά ελαστική και να μην κολλάει.

Τη χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι αφήνουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα πράσα.

Τα αφήνουμε ώσπου να μαλακώσουν, αλλά όχι υπερβολικά.

Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε τέλος το ρύζι και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι με ανοικτό καπάκι, ώσπου να μην έχει η γέμιση άλλα υγρά, εκτός από το λαδάκι της.

Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τα φύλλα ένα-ένα.

Τοποθετούμε τα 2 πρώτα σε λαδωμένο ταψί το ένα επάνω στο άλλο, αφού προηγουμένως τα λαδώσουμε ελαφρά.

Βάζουμε πάνω στο 2ο φύλλο τη μισή γέμιση και ραντίζουμε με το μισό αυγό.

Καλύπτουμε με το 3ο φύλλο, λαδώνουμε και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και το υπόλοιπο αυγό.

Τελειώνουμε με τα 2 φύλλα που έχουν απομείνει, λαδώνοντας το καθένα χωριστά και τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο.

Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και χαράζουμε τα κομμάτια.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3/4 με 1 ώρα περίπου.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.