Follow us

Πίτα με Κολοκύθα και Πράσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κολοκύθα με πράσα.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ

Υλικά

για το φύλλο

4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λίγο αλάτι

4 κ.σ. ξύδι

4 κ.σ. σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο

νερό (1 ποτήρι ή και λίγο παραπάνω)

για τη γέμιση

περίπου 1 κιλό κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη

2-3 πράσα (το άσπρο μέρος)

1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι

αλατοπίπερο

1 αυγό

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη φροντίζοντας να είναι σχετικά ελαστική και να μην κολλάει.

Τη χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι αφήνουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα πράσα.

Τα αφήνουμε ώσπου να μαλακώσουν, αλλά όχι υπερβολικά.

Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε τέλος το ρύζι και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι με ανοικτό καπάκι, ώσπου να μην έχει η γέμιση άλλα υγρά, εκτός από το λαδάκι της.

Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τα φύλλα ένα-ένα.

Τοποθετούμε τα 2 πρώτα σε λαδωμένο ταψί το ένα επάνω στο άλλο, αφού προηγουμένως τα λαδώσουμε ελαφρά.

Βάζουμε πάνω στο 2ο φύλλο τη μισή γέμιση και ραντίζουμε με το μισό αυγό.

Καλύπτουμε με το 3ο φύλλο, λαδώνουμε και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και το υπόλοιπο αυγό.

Τελειώνουμε με τα 2 φύλλα που έχουν απομείνει, λαδώνοντας το καθένα χωριστά και τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο.

Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και χαράζουμε τα κομμάτια.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3/4 με 1 ώρα περίπου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.