ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ανοιχτή Πίτα με Μπρόκολο

Η συνταγή για ανοιχτή πίτα με μπρόκολο.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Υλικά

1 μπρόκολο περίπου 1/2 κιλό

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη

2 αυγά

1 έτοιμη ζύμη κουρού

αλάτι

πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο

λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Πλένουμε και βράζουμε το μπρόκολο, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Το στραγγίζουμε και το πολτοποιούμε σε ένα βαθύ σκεύος με ένα πιρούνι.

Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε τη 1 κούπα τριμμένο τυρί και κρατάμε το υπόλοιπο για το τέλος.

Ανακατεύουμε όλα μαζί με τα μπαχαρικά.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 28εκ. και στρώνουμε την έτοιμη ζύμη.

Τρυπάμε παντού την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο.

Αδειάζουμε το μείγμα με το μπρόκολο πάνω από τη ζύμη και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.