ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ανοιχτή Πίτα με Μπρόκολο

Η συνταγή για ανοιχτή πίτα με μπρόκολο.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Υλικά

1 μπρόκολο περίπου 1/2 κιλό

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη

2 αυγά

1 έτοιμη ζύμη κουρού

αλάτι

πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο

λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Πλένουμε και βράζουμε το μπρόκολο, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Το στραγγίζουμε και το πολτοποιούμε σε ένα βαθύ σκεύος με ένα πιρούνι.

Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε τη 1 κούπα τριμμένο τυρί και κρατάμε το υπόλοιπο για το τέλος.

Ανακατεύουμε όλα μαζί με τα μπαχαρικά.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 28εκ. και στρώνουμε την έτοιμη ζύμη.

Τρυπάμε παντού την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο.

Αδειάζουμε το μείγμα με το μπρόκολο πάνω από τη ζύμη και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Επίσης...

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.

Πίτα με Όσπρια και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με όσπρια και λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Αυγά με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αυγά με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Αλλιώτικα Ψευτο-γεμιστά

Η συνταγή για τα πιο εναλλακτικά γεμιστά που έφαγες ποτέ.

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Ζυμαρόπιτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ζυμαρόπιτα με κολοκύθια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Τάρτα με Ντομάτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα με ντομάτα.

Σαλάτα με Κοτόπουλο, Αβοκάντο και Dressing από Lime

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό μεταξύ άλλων και για το γραφείο.

Τηγανητή Πίτσα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη πίτσα στο τηγάνι.