ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Πράσο και Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μία πεντανόστιμη τάρτα με πράσο και τυρί.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Υλικά

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι

170 γρ. βούτυρο

2 αυγά

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:

1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι

2 αυγά

3-4 πράσα

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα

200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

150 γρ. κασέρι, τριμμένο

100 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε σφιχτή ζύμη.

Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και απλώνουμε σε ταρτιέρα.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.

Σε φαρδύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε.

Προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε ελαφρά να μαραθούν.

Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα τυριά.

Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα.

Ψήνουμε ως να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.