ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φριτούρες με Μπρόκολο

Η συνταγή για φριτούρες με μπρόκολο.

ΦΡΙΤΟΥΡΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Υλικά

250 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια

1 μεγάλο αυγό ή δυο μικρά

80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1/2 κ.γ. αλάτι

1 πρέζα μπούκοβο

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό το μπρόκολο, προσέχοντας να μην παραβράσει.

Το στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και με ένα πιρούνι ή σύρμα τα ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το μπρόκολο και το σπάμε με ένα πιρούνι σε μικρότερα κομμάτια, χωρίς όμως να το πολτοποιήσουμε.

Με ένα πιρούνι ομογενοποιούμε καλά το μείγμα.

Σε τηγάνι που έχουμε σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο και σε αυτό ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αφαιρούμε τις φριτούρες από το τηγάνι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.