ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ζουμερά Μπιφτέκια Λαχανικών, Φουρνιστά

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα και ζουμερά φουρνιστά μπιφτέκια λαχανικών.

ΖΟΥΜΕΡΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά

1 μικρό μπρόκολο βρασμένο

πατάτες βρασμένες

4 καρότα βρασμένα

3 κολοκυθάκια βρασμένα

1 κούπα αρακά βρασμένο

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

4 κ.σ. καλαμπόκι κονσέρβας ή βρασμένο

λίγο άνηθο

λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

αλατοπίπερο

ελαιόλαδο

1 1/2 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη

λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα

Εκτέλεση

Αφού έχουμε βράσει όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται με το πιρούνι εύκολα, τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα καρότα, λιώνουμε το μπρόκολο και μετά κάνουμε πουρέ την πατάτα με το πιρούνι.

Ρίχνουμε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτουμε τον αρακά, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.

Ρίχνουμε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε ξανά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα (ίσως χρειαστεί κι άλλη φρυγανιά).

Απλώνουμε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσουμε τα μπιφτέκια, τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα, περίπου 30 λεπτά, μέχρι να τα δούμε να ροδίζουν.

Προσοχή, μην σας παραψηθούν.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.