ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ζουμερά Μπιφτέκια Λαχανικών, Φουρνιστά

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα και ζουμερά φουρνιστά μπιφτέκια λαχανικών.

ΖΟΥΜΕΡΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά

1 μικρό μπρόκολο βρασμένο

πατάτες βρασμένες

4 καρότα βρασμένα

3 κολοκυθάκια βρασμένα

1 κούπα αρακά βρασμένο

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

4 κ.σ. καλαμπόκι κονσέρβας ή βρασμένο

λίγο άνηθο

λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

αλατοπίπερο

ελαιόλαδο

1 1/2 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη

λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα

Εκτέλεση

Αφού έχουμε βράσει όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται με το πιρούνι εύκολα, τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα καρότα, λιώνουμε το μπρόκολο και μετά κάνουμε πουρέ την πατάτα με το πιρούνι.

Ρίχνουμε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτουμε τον αρακά, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.

Ρίχνουμε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε ξανά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα (ίσως χρειαστεί κι άλλη φρυγανιά).

Απλώνουμε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσουμε τα μπιφτέκια, τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα, περίπου 30 λεπτά, μέχρι να τα δούμε να ροδίζουν.

Προσοχή, μην σας παραψηθούν.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.