ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κολοκυθοζύμωμα

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΨΩΜΟ

Υλικά

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1/3 φλιτζ. γάλα

2 αυγά

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και κάτι επιπλέον, για τη φόρμα του κέικ

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη

2 κολοκύθια μεγάλα τριμμένα

1 κ.γ. αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τρία πρώτα υλικά.

Σε μια λεκανίτσα, τοποθετούμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι-πιπέρι.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στη λεκανίτσα και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα τριμμένα κολοκύθια.

Παίρνουμε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ και αφού τη λαδώσουμε, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, και όταν τοποθετήσουμε τη φόρμα, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς, για μια ώρα.

Δοκιμάζουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι ή πιρούνι, εάν είναι στεγνό, το βγάζουμε από το φούρνο και σε λίγο, το ξεφορμάρουμε.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.