ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κολοκυθοζύμωμα

Η συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο ψωμί.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΨΩΜΟ

Υλικά

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1/3 φλιτζ. γάλα

2 αυγά

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και κάτι επιπλέον, για τη φόρμα του κέικ

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη

2 κολοκύθια μεγάλα τριμμένα

1 κ.γ. αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τρία πρώτα υλικά.

Σε μια λεκανίτσα, τοποθετούμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι-πιπέρι.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στη λεκανίτσα και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα τριμμένα κολοκύθια.

Παίρνουμε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ και αφού τη λαδώσουμε, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, και όταν τοποθετήσουμε τη φόρμα, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς, για μια ώρα.

Δοκιμάζουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι ή πιρούνι, εάν είναι στεγνό, το βγάζουμε από το φούρνο και σε λίγο, το ξεφορμάρουμε.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.