ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χυλοπίτες με Ψαρονέφρι, Κολοκυθάκια, Ντοματίνια και Φέτα

Μία γρήγορη και αγαπημένη μακαρονάδα, που παίρνει χρώμα και γλύκα από τα ντοματίνια.

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

¾ του πακέτου χυλοπίτες

1 ψαρονέφρι σε μπουκιές

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 πιπεριές Φλωρίνης σε καρεδάκια

2 κολοκυθάκια σε καρεδάκια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

15 ντοματίνια σε ροδέλες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο (ή ξερή ή φρέσκια ρίγανη)

150 γρ. φέτα χοντροσπασμένη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.

Κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψαρονέφρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μαζί με το μίγμα μπαχαρικών.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τις χυλοπίτες, την πάπρικα, τη φέτα και τον μαϊντανό μαζί με το νερό από το βράσιμο των μακαρονιών και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με πιπεράκι.

Tip

Για να βγει το ψαρονέφρι τρυφερό, μην το παραψήσετε! Είναι έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά. Γίνεται και με φιλέτο κοτόπουλο, αλλά και με οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό.

Επίσης...

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.