ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χυλοπίτες με Ψαρονέφρι, Κολοκυθάκια, Ντοματίνια και Φέτα

Μία γρήγορη και αγαπημένη μακαρονάδα, που παίρνει χρώμα και γλύκα από τα ντοματίνια.

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

¾ του πακέτου χυλοπίτες

1 ψαρονέφρι σε μπουκιές

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 πιπεριές Φλωρίνης σε καρεδάκια

2 κολοκυθάκια σε καρεδάκια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

15 ντοματίνια σε ροδέλες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο (ή ξερή ή φρέσκια ρίγανη)

150 γρ. φέτα χοντροσπασμένη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.

Κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψαρονέφρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μαζί με το μίγμα μπαχαρικών.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τις χυλοπίτες, την πάπρικα, τη φέτα και τον μαϊντανό μαζί με το νερό από το βράσιμο των μακαρονιών και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με πιπεράκι.

Tip

Για να βγει το ψαρονέφρι τρυφερό, μην το παραψήσετε! Είναι έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά. Γίνεται και με φιλέτο κοτόπουλο, αλλά και με οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό.

Επίσης...

Κιμαδόπιτα Στεφάνι

Εντυπωσιακή και πανέμορφη, στολίζει κάθε τραπέζι και το κερδίζει με τη γεύση της.

Η πιο Γρήγορη Ζαμπονοτυρόπιτα

Ονειρεμένη όταν βγαίνει καυτή από τον φούρνο και τόσο εύκολη και γρήγορη, που την ετοιμάζεις την τελευταία στιγμή για το πρωινό, το σνακ ή ένα γεύμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Κιμά και Κρούστα Γιαουρτιού

Αν φτιάξετε μακαρόνια με κιμά, βάλτε λίγο κιμά παραπάνω, για να φτιάξετε μετά αυτή την υπέροχη τάρτα.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.