ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χυλοπίτες με Ψαρονέφρι, Κολοκυθάκια, Ντοματίνια και Φέτα

Μία γρήγορη και αγαπημένη μακαρονάδα, που παίρνει χρώμα και γλύκα από τα ντοματίνια.

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

¾ του πακέτου χυλοπίτες

1 ψαρονέφρι σε μπουκιές

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 πιπεριές Φλωρίνης σε καρεδάκια

2 κολοκυθάκια σε καρεδάκια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

15 ντοματίνια σε ροδέλες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο (ή ξερή ή φρέσκια ρίγανη)

150 γρ. φέτα χοντροσπασμένη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.

Κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψαρονέφρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μαζί με το μίγμα μπαχαρικών.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τις χυλοπίτες, την πάπρικα, τη φέτα και τον μαϊντανό μαζί με το νερό από το βράσιμο των μακαρονιών και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με πιπεράκι.

Tip

Για να βγει το ψαρονέφρι τρυφερό, μην το παραψήσετε! Είναι έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά. Γίνεται και με φιλέτο κοτόπουλο, αλλά και με οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.