ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το πιο Αρωματικό Οσομπούκο, με Ταλιατέλες

Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

Υλικά

5 κότσια μοσχαρίσια

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 καρότα σε κυβάκια

4-5 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένο

2 δαφνόφυλλα

1 ξύλο κανέλας

3-4 κλωναράκια θυμάρι

5-6 μπαχάρια

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1½ συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. μπούκοβο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

¾ του πακέτου ταλιατέλες ή παπαρδέλες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ροδίζουμε το κρέας μαζί με την κανέλα και τα μπαχάρια και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.

Μαγειρεύουμε το φαγητό με σκεπασμένο το καπάκι, προσθέτοντας στην πορεία λίγο παραπάνω νερό αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας.

Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και το μπούκοβο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα και το κρέας.

Tip

Αν έχετε γλυκό κόκκινο κρασί, όπως η μαυροδάφνη, προτιμήστε το: η ελάχιστη γλύκα που αφήνει ταιριάζει ιδανικά. Το οσομπούκο αγαπά τα πλατιά ζυμαρικά, μακριά ή κοντά.

Επίσης...

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Φιλέτο Wellington

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Beef Wellington.

Σάντουιτς Fried Bologna

Η συνταγή για ένα φανταστικό σάντουιτς με τηγανητή μορταδέλα Bologna.

Μεξικάνικη Πίτσα

Πώς θα φτιάξεις μία πραγματικά ξεχωριστή πίτσα, made in Mexico.