ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το πιο Αρωματικό Οσομπούκο, με Ταλιατέλες

Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

Υλικά

5 κότσια μοσχαρίσια

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 καρότα σε κυβάκια

4-5 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένο

2 δαφνόφυλλα

1 ξύλο κανέλας

3-4 κλωναράκια θυμάρι

5-6 μπαχάρια

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1½ συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. μπούκοβο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

¾ του πακέτου ταλιατέλες ή παπαρδέλες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ροδίζουμε το κρέας μαζί με την κανέλα και τα μπαχάρια και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.

Μαγειρεύουμε το φαγητό με σκεπασμένο το καπάκι, προσθέτοντας στην πορεία λίγο παραπάνω νερό αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας.

Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και το μπούκοβο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα και το κρέας.

Tip

Αν έχετε γλυκό κόκκινο κρασί, όπως η μαυροδάφνη, προτιμήστε το: η ελάχιστη γλύκα που αφήνει ταιριάζει ιδανικά. Το οσομπούκο αγαπά τα πλατιά ζυμαρικά, μακριά ή κοντά.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.