ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το πιο Αρωματικό Οσομπούκο, με Ταλιατέλες

Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

Υλικά

5 κότσια μοσχαρίσια

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 καρότα σε κυβάκια

4-5 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένο

2 δαφνόφυλλα

1 ξύλο κανέλας

3-4 κλωναράκια θυμάρι

5-6 μπαχάρια

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1½ συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. μπούκοβο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

¾ του πακέτου ταλιατέλες ή παπαρδέλες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ροδίζουμε το κρέας μαζί με την κανέλα και τα μπαχάρια και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.

Μαγειρεύουμε το φαγητό με σκεπασμένο το καπάκι, προσθέτοντας στην πορεία λίγο παραπάνω νερό αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας.

Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και το μπούκοβο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα και το κρέας.

Tip

Αν έχετε γλυκό κόκκινο κρασί, όπως η μαυροδάφνη, προτιμήστε το: η ελάχιστη γλύκα που αφήνει ταιριάζει ιδανικά. Το οσομπούκο αγαπά τα πλατιά ζυμαρικά, μακριά ή κοντά.

Επίσης...

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.

Γιουβαρλάκια με Βλίτα

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με βλίτα.

Σφουγγάτο με Κιμά

Η συνταγή για σφουγγάτο με κιμά.