ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το πιο Αρωματικό Οσομπούκο, με Ταλιατέλες

Το οσομπούκο, ή αλλιώς το μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο στη μέση, είναι τρυφερό σαν βελούδο, με ζελέ που δένει υπέροχα τη σάλτσα και, για τους μερακλήδες, με μεδούλι από το κόκαλο.

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

Υλικά

5 κότσια μοσχαρίσια

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 καρότα σε κυβάκια

4-5 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένο

2 δαφνόφυλλα

1 ξύλο κανέλας

3-4 κλωναράκια θυμάρι

5-6 μπαχάρια

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1½ συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. μπούκοβο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

¾ του πακέτου ταλιατέλες ή παπαρδέλες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ροδίζουμε το κρέας μαζί με την κανέλα και τα μπαχάρια και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.

Μαγειρεύουμε το φαγητό με σκεπασμένο το καπάκι, προσθέτοντας στην πορεία λίγο παραπάνω νερό αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας.

Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και το μπούκοβο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα και το κρέας.

Tip

Αν έχετε γλυκό κόκκινο κρασί, όπως η μαυροδάφνη, προτιμήστε το: η ελάχιστη γλύκα που αφήνει ταιριάζει ιδανικά. Το οσομπούκο αγαπά τα πλατιά ζυμαρικά, μακριά ή κοντά.

Επίσης...

Boδινό Κλέφτικο στη Γάστρα

Πώς θα φτιάξετε βοδινό κλέφτικο στη γάστρα.

Ελαφρύ Στιφάδο στο Φούρνο

Η συνταγή για ένα ελαφρύ στιφάδο στο φούρνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παραδοσιακό Κρέας με Κολοκυθάκια

Πώς θα φτιάξετε παραδοσιακό κρέας με κολοκυθάκια.

Εύκολο Μοσχαράκι Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξετε το νοστιμότερο κοκκινιστό μοσχαράκι.

Ζουμερές Μπριζόλες στο Φούρνο με Πατάτες

Η συνταγή για τις πιο ζουμερές μπριζόλες φούρνου με πατάτες.

Εύκολο Ψητό Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε το πιο εύκολο ψητό φούρνου με μοσχάρι.

Γιουβέτσι με Μπιφτέκια στη Γάστρα

Η συνταγή για γιουβέτσι με μπιφτέκια στη γάστρα.

Μπιφτέκια με Πατάτες στη Γάστρα

Πώς θα φτιάξετε μπιφτέκια με πατάτες στη γάστρα.

Φιλέτο Γεμιστό με Κεφαλογραβιέρα

Πώς θα φτιάξετε μοσχαρίσιο φιλέτο, γεμιστό με κεφαλογραβιέρα.

Μοσχάρι με Μπάμιες στη Γάστρα

Η συνταγή για μοσχάρι με μπάμιες στη γάστρα.

Μοσχάρι με Σπανάκι

Η συνταγή για μοσχάρι με σπανάκι.

Μοσχαράκι Γιουβέτσι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για μοσχαράκι γιουβέτσι με μελιτζάνες.