ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ταλιατέλες σε Φόρμα, με Μανιτάρια

Στο σχήμα του κέικ, με τα μανιτάρια να γεμίζουν το εσωτερικό της τρύπας, τίποτα πιο εντυπωσιακό όταν σερβίρεται στο τραπέζι.

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

350 γρ. ταλιατέλες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

500 γρ. λευκά μανιτάρια σε φετάκια

1 γεμάτο κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

1 κ.γλ. ξερό θυμάρι ή 4-5 κλωναράκια φρέσκο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό κρασί (ή ½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ποτήρι κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

φρυγανιά τριμμένη και βούτυρο για τη φόρμα

Για την μπεσαμέλ

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

50 γρ. αλεύρι

½ λίτρο φρέσκο γάλα χλιαρό

1 φλιτζ. κίτρινο πικάντικο τυρί τριμμένο

3 αβγά

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια, το μίγμα μπαχαρικών, το θυμάρι και το σκόρδο.

Αλατίζουμε και σε πολύ δυνατή φωτιά (για να μη βγάλουν νερό τα μανιτάρια) ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την κρέμα, αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για την μπεσαμέλ, σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ανακατεύουμε με το σύρμα το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και τα αβγά και ανακατεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις.

Βράζουμε στο μεταξύ τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3' λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία τους και τις στραγγίζουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ανακατεύουμε καλά τις ταλιατέλες με την μπεσαμέλ. Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ με την τρύπα στη μέση, την πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τη γεμίζουμε με τις ταλιατέλες. Ψήνουμε για 20'.

Μόλις χλιάνει λίγο η φόρμα, ξεφορμάρουμε τις ταλιατέλες σε πιατέλα, γεμίζουμε το κέντρο με τη σάλτσα μανιταριών και περιχύνουμε πάνω στις ταλιατέλες όση περίσσεψε.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο στήθος από κοτόπουλο. Αν έχετε φρέσκο δεντρολίβανο, βάλτε ένα κλωναράκι στα μανιτάρια. Τους ταιριάζει πολύ!

Επίσης...

Αραμπιάτα α λα Ελληνικά

Αραμπιάτα σημαίνει "θυμωμένη". Μια κλασική νοτιοϊταλιάνα μακαρονάδα, που χρωστά τον "θυμό" της στο κόκκινο της ντομάτας και στο καυτερό του πεπεροντσίνο.

Χυλοπίτες με Κοτόπουλο, Ντομάτα και Βλίτα

Μια αγνή ελληνική πάστα, που έχει το προτέρημα να βράζει σε ελάχιστο χρόνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Μακαρονάδα με Γεύση από Γεμιστά

Μια μακαρονάδα με τα υλικά των γεμιστών μαγειρεύει την αγαπημένη μας γεύση στο άψε σβήσε.

Βίδες με Κολοκυθάκια και Κρέμα από Ταχίνι

Μια μακαρονάδα που γίνεται στη στιγμή, μοσχοβολάει και έχει μεστή νοστιμιά.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Κριθαράκι με Ντομάτα και Μελιτζάνα Αλλιώς

Μια θεσπέσια συνταγή, που γίνεται στα γρήγορα, με όλα της τα υλικά στο ίδιο σκεύος.

Βίδες με Σπανάκι

Από τις νοστιμότερες και πιο κλασικές συνταγές για μακαρόνια στον φούρνο.

Pasta με Λουκάνικο, στο Χαρτί

Μια υπέροχη μακαρονάδα, με τα πιο απλά υλικά, που μπορείς να την ετοιμάσεις από πριν, καθώς μέσα στο χαρτί διατηρείται ζουμερή έως και τρεις ώρες.

Ένα Διαφορετικό Παστίτσιο, σε Φόρμα

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση και ιδανικό για ένα κάλεσμα, ένα διαφορετικό παστίτσιο τυλιγμένο σε μπέικον.

Aγαπημένη Μακαρονόπιτα

Σε ποιο παιδί ή ενήλικα θα αναφέρεις μακαρονόπιτα και δεν θα ενθουσιαστεί;

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.