ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κριθαράκι με Αρακά και Χωριάτικο Λουκάνικο

Μία θαυμάσια συνταγή, που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο.

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Υλικά

2 φλιτζ. χοντρό κριθαράκι

2 θηλιές χωριάτικο λουκάνικο, όσο μπορείτε πιο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φλιτζ. αρακά κατεψυγμένο

½ φλιτζ. λευκό κρασί

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή οποιοδήποτε πικάντικο ή καπνιστό τυρί)

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το κριθαράκι και το στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθεί (για ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα, αφαιρούμε την πέτσα του λουκάνικου, το ψιλοκόβουμε και το αντιμετωπίζουμε σαν κιμά).

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον αρακά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το κριθαράκι, τον μαϊντανό και 2 κ.σ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με πιπεράκι και επιπλέον παρμεζάνα.

Tip

Αν βάλετε πολύ έντονο λουκάνικο, με κρεμμύδι και μπαχαρικά, μπορείτε να παραλείψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Επίσης...

Γιουβαρλάκια Κοκκινιστά

Η συνταγή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά.

Μελιτζάνες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις μελιτζάνες με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γαλοπούλα Γεμιστή

Η συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα.

Κατσικάκι Φρικασέ

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι φρικασέ.

Ζαμπονοπατατόπιτα

Πώς θα φτιάξεις ζαμπονοπατατόπιτα.

Λαγός Λαδορίγανη στο Φούρνο

Η συνταγή για λαγό λαδορίγανη στο φούρνο.

Εύκολη Κρεατόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και νόστιμη κρεατόπιτα.

Στιφάδο

Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για μοσχάρι στιφάδο.

Σπετζοφάι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο σπετζοφάι.

Εύκολη Κιμαδόπιτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη και εύκολη κιμαδόπιτα.

Κιμάς στην Κατσαρόλα με Κριθαράκι

Η συνταγή για κιμά στην κατσαρόλα με κριθαράκι.

Φασολάκια με Κεφτεδάκια

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα φασολάκια με κεφτεδάκια.