ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Choripan

Πώς θα φτιάξεις τον βασιλιά του αργεντίνικου street food

ΤΣΟΡΙΠΑΝ ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

Υλικά για 2 σάντουιτς

2 λουκάνικα από μοσχάρι και χοιρινό

2 ψωμάκια (ιδανικά μικρές μπαγκέτες)

Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο

6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

από ½ κ.γλ. κύμινο, κόλιαντρο & πάπρικα

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγετε κατά μήκος τα ψωμάκια και τα φρυγανίζετε ελαφρώς στο τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο.

Ψήνετε τα λουκάνικα και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος - γι' αυτό άλλωστε και η συνταγή συναντάται και ως mariposa (πεταλούδα).

Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι: Βάλτε σε ένα μπολ τον μαϊντανό, τον κόλιαντρο, το θυμάρι και τη ρίγανη, προσθέστε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα υλικά.

Αν περισσέψει σάλτσα, διατηρήστε τη στο ψυγείο, ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια, για να μη μαυρίσουν τα μυρωδικά.

Προχωράτε με τη σύνθεση του σάντουιτς, απλώνοντας τη σάλτσα τσιμιτσούρι και τοποθετώντας επάνω τα λουκάνικα.

Επίσης...

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.