ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κανελόνια με Μπριάμ

Η συνταγή για κανελόνια με μπριάμ.

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΙΑΜ

Υλικά

20 κανελόνια

2 μελιτζάνες

4 κολοκυθάκια

1 κρεμμύδι μεγάλο

2 πιπεριές πράσινες για γέμισμα

1 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι δυόσμο

3 ντομάτες ώριμες

200 γρ. κίτρινο τυρί

2 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κυβάκια.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 15 λεπτά περίπου.

Στο τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι και λίγο πιπέρι.

Μόλις κρυώσει το μπριάμ προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί.

Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, λίγο αλάτι, ένα ποτήρι νερό και εάν θέλουμε μία πρέζα ζάχαρη, μέχρι να σχηματισθεί μια νερουλή σάλτσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μπριάμ χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουταλάκι.

Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ που τα χωράει ακριβώς και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να έχει αρκετά υγρά.

Εάν μας περισσέψει λίγη γέμιση, την ανακατεύουμε μαζί με τη σάλτσα μας.

Επίσης...

Κριθαράκι με Ψημένα Κρεατικά

Πώς θα φτιάξετε κριθαράκι με ψημένα κρεατικά.

Μακαρόνια με Λουκάνικα

Η συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με λουκάνικα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Υaki Udon Noodles με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Η αυθεντική συνταγή για yaki udon noodles με κοτόπουλο και λαχανικά.

Kριθαράκι με Κιμά και Λαχανικά στον Φούρνο

Το κριθαράκι είναι ένα πεντανόστιμο ζυμαρικό, με ελληνική ταυτότητα, που ταιριάζει σε πολλές υπέροχες συνταγές, πέρα από το γιουβέτσι ή το κριθαρότο.

Παστίτσιο με Tόνο

Αν έχεις βαρεθεί το παραδοσιακό παστίτσιο με κρέας, αυτό με τον καπνιστό τόνο είναι μια πιο εύκολη, γρήγορη και φινετσάτη παραλλαγή.

Μακαρονάδα με Γαύρο και Τραγανή Ψίχα Ψωμιού

Στη νότια Ιταλία και στη Σικελία η μακαρονάδα με γαύρο, λευκή ή ντοματένια, είναι τοπική σπεσιαλιτέ, που μαγειρεύεται παντού σχεδόν καθημερινά.

Μανέστρα με Φέτα

Η συνταγή για νόστιμη μανέστρα με φέτα.

Σαλάτα Ζυμαρικών με Ελιές και Λιαστές Ντομάτες

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με ελιές και λιαστές ντομάτες.

Μακαρόνια Λεμονάτα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα και εύκολα λεμονάτα μακαρόνια.

Ζυμαρικά με Σπανάκι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με σπανάκι και φέτα.

Μακαρονάκι Κοφτό με Σπανάκι

Πώς θα φτιάξετε μακαρονάκι κοφτό με σπανάκι.

Πολίτικο Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο πολίτικο μακαρονάκι.