ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπάμιες Τηγανητές σε Κουρκούτι

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες τηγανητές μπάμιες σε κουρκούτι.

ΜΠΑΜΙΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

Υλικά

500 γρ. μπάμιες (ή λιγότερες αν θέλουμε)

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κοφτό κ.γ. μπέικιν

200 ml υγρό (νερό, σόδα αναψυκτικό, μπύρα)

1/4 κ.γ. αλάτι

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες.

Τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα νερά.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το κουρκούτι: αλεύρι, νερό ή σόδα ή μπύρα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενή και παχύρρευστο χυλό (σχετικά σφικτός που να μη τρέχει από το κουτάλι αλλά να κυλά αργά).

Τον αφήνουμε μισή ώρα περίπου να δέσει.

Στη συνέχεια βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί.

Βουτάμε τις μπάμιες στο χυλό (έτσι όπως είναι ωμές), τις γυρίζουμε για να πάει παντού ο χυλός και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Βγάζουμε τις ροδισμένες μπάμιες από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξει το λάδι.

Σερβίρουμε με μια απλή σος γιαουρτιού ή και σκέτες.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.