ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Γιαχνί

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες μελιτζάνες γιαχνί.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

Υλικά

2 μελιτζάνες μέτριες

κρύο νερό και μπόλικο αλάτι για το μούλιασμα

5 κρεμμύδια ξερά

4 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. τσαγιού ξύδι ή κρασί

1 κ.σ. πελτέ

300-350 ml βραστό νερό

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ ζάχαρη

1/2 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε κρύο νερό. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια κομμάτια και τις ρίχνουμε μέσα.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι και τις αφήνουμε 30 λεπτά να "ξεπικρίσουν".

Κατόπιν, τις στραγγίζουμε καλά.

Στο μεταξύ κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε μέτριες φέτες.

Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Ανακατεύουμε καλά και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες.

Ανακατεύουμε να "γυαλίσουν" και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το ξύδι ή το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ.

Ανακατεύουμε άλλο 1 λεπτό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι κατά βούληση και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για 20 λεπτά (να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες).

Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος του βρασμού, προσθέτουμε το μαϊντανό.

Φυσικά, μπορούμε να τον προσθέσουμε και κατά το σερβίρισμα για πιο έντονη γεύση.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.