ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες Γεμιστές με Λαχανικά

Η συνταγή για τις νοστιμότερες γεμιστές μελιτζάνες.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

2 μελιτζάνες

1 πιπεριά πράσινη

1 κόκκινη πιπεριά

2 κολοκύθια

1 μεγάλο κρεμμύδι

αλάτι και πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο

1 ντομάτα

2 καρότα

ελαιόλαδο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

250 γρ. φέτα

1 πατάτα

2 κ.σ. πολτό τομάτας

πάπρικα γλυκιά

άνηθο ψιλοκομμένο

150 γρ. αρακά

150 γρ. καλαμπόκι

1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

Προετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά.

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση. Τις χαράζουμε μόνο στη σάρκα (χωρίς να κόψουμε τον πάτο).

Ρίχνουμε ελαιόλαδο.

Βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σάρκα και να μπορούμε να την αφαιρέσουμε.

Κόβουμε τις πιπεριές, τα κολοκύθια τα καρότα, την πατάτα, την ντομάτα και τη φέτα κυβάκια και τα βάζουμε σε ξεχωριστά μπολάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.

Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το κολοκύθι, το καρότο, τις πιπεριές και την πατάτα.

Τσιγαρίζουμε για άλλα 4 λεπτά.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Στην κατσαρόλα προσθέτουμε την ντομάτα, τον αρακά και το καλαμπόκι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πολτό, αλατοπίπερο, 2 κ.σ ελαιόλαδο, πάπρικα και 1 ποτήρι νερό.

Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να πέσουν τα υγρά.

Βγάζουμε τη σάρκα της μελιτζάνας και την προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε.

Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες μας με το μείγμα λαχανικών και βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, βγάζουμε τις μελιτζάνες και γαρνίρουμε με άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.