ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστά με Ψάρι

Η συνταγή για γεμιστά με ψάρι.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΨΑΡΙ

Υλικά

5 ντομάτες για γέμισμα

5 πιπεριές για γέμισμα

2 φιλέτα ψάρι (πέρκα)

10 κ.σ. ρύζι για γεμιστά

1 κρεμμύδι μεγάλο

1/2 πιπεριά πράσινη

1-2 καρότα

1-2 κολοκυθάκια

μαϊντανό

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

7-8 πατάτες

3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

λίγη φρυγανιά τριμμένη

λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε και αδειάζουμε από το εσωτερικό τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Ξεπλένουμε το ψάρι και το κόβουμε σε κομματάκια.

Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκυθάκια.

Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και τη 1/2 πράσινη πιπεριά.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι και ρίχνουμε το ψάρι, το κρεμμύδι, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τη 1/2 πράσινη πιπεριά.

Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το εσωτερικό της ντομάτας και το μαϊντανό.

Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 2-3 λεπτά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα γεμιστά και τα βάζουμε σε ταψί.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα 4, τις προσθέτουμε στο ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε στο ταψί αρκετό λαδάκι.

Σε μια κούπα με νερό έχουμε διαλύσει 3 κ.σ. πελτέ και το προσθέτουμε και αυτό στο ταψί. Αν χρειάζεται προσθέτουμε ακόμα λίγο νεράκι.

Πασπαλίζουμε τα γεμιστά με λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.