ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρνίσια Παϊδάκια με Τζίντζερ, Σκόρδο και Χυμό Λεμονιού

Μία συνταγή για πεντανόστιμα παϊδάκια με τζίντζερ, σκόρδο και χυμό λεμονιού.

ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά

8 αρνίσια παϊδάκια

2 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα

1 κ.σ. κουρκουμάς σε σκόνη

100 ml χυμός λεμονιού

3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μέντας

2 κ.σ. πάστα πράσινης παπάγιας

1 μικρό κρεμμύδι, εξαιρετικά ψιλοκομμένο

2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

1/2 κ.γ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.γ. ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι

1 κ.γ. μπαχάρι

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

1 κ.γ. κύμινο

1 στικ κανέλας

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρώς το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το κύμινο, το στικ κανέλας και το μαύρο πιπέρι.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα μετατρέπουμε σε σκόνη.

Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη μπαχαρικών, την πάστα τζίντζερ και σκόρδου, τον κουρκουμά, τον χυμό λεμονιού, το πράσινο τσίλι, τη μέντα, το κρεμμύδι, την πάστα παπάγιας, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι.

Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν όλα τα παϊδάκια με τη μαρινάδα.

Τα βάζουμε στο ψυγείο, ιδανικά για όλο το βράδυ.

Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο, τουλάχιστον μισή ώρα πριν το μαγείρεμα, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε τα παϊδάκια γυρίζοντάς τα περιστασιακά για περίπου 8'. Εναλλακτικά, μπορούν να μπουν στο φούρνο.

Tip

Πριν τα σερβίρουμε, τα περνάμε με λίγο ακόμη βούτυρο και μία πρέζα μπαχαρικών της αρεσκείας μας, καθώς και αρκετό λεμόνι.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.