ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρνίσια Παϊδάκια με Τζίντζερ, Σκόρδο και Χυμό Λεμονιού

Μία συνταγή για πεντανόστιμα παϊδάκια με τζίντζερ, σκόρδο και χυμό λεμονιού.

ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά

8 αρνίσια παϊδάκια

2 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα

1 κ.σ. κουρκουμάς σε σκόνη

100 ml χυμός λεμονιού

3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μέντας

2 κ.σ. πάστα πράσινης παπάγιας

1 μικρό κρεμμύδι, εξαιρετικά ψιλοκομμένο

2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

1/2 κ.γ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.γ. ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι

1 κ.γ. μπαχάρι

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

1 κ.γ. κύμινο

1 στικ κανέλας

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρώς το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το κύμινο, το στικ κανέλας και το μαύρο πιπέρι.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα μετατρέπουμε σε σκόνη.

Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη μπαχαρικών, την πάστα τζίντζερ και σκόρδου, τον κουρκουμά, τον χυμό λεμονιού, το πράσινο τσίλι, τη μέντα, το κρεμμύδι, την πάστα παπάγιας, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι.

Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν όλα τα παϊδάκια με τη μαρινάδα.

Τα βάζουμε στο ψυγείο, ιδανικά για όλο το βράδυ.

Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο, τουλάχιστον μισή ώρα πριν το μαγείρεμα, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε τα παϊδάκια γυρίζοντάς τα περιστασιακά για περίπου 8'. Εναλλακτικά, μπορούν να μπουν στο φούρνο.

Tip

Πριν τα σερβίρουμε, τα περνάμε με λίγο ακόμη βούτυρο και μία πρέζα μπαχαρικών της αρεσκείας μας, καθώς και αρκετό λεμόνι.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.