ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φοκάτσια με Ντομάτα και Μυρωδικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη φοκάτσια με ντομάτα και μυρωδικά.

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)

¾ κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

8 γρ. ξηρή μαγιά σε σκόνη

80 ml ελαιόλαδο

600 ml χλιαρό νερό

1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. δενδρολίβανο

μπόλικη λιαστή ντομάτα

1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στο μίξερ ή με το χέρι ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης, αφού πρώτα διαλύσουμε χωριστά τη μαγιά σε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό.

Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε ½ ώρα να φουσκώσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 120 γρ., τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλη ½ ώρα να φουσκώσουν.

Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο. Σε αντικολλητικό ταψί στρώνουμε το μισό φύλλο, αφήνοντας το άλλο μισό να προεξέχει.

Απλώνουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, την παρμεζάνα και λίγο χοντρό αλάτι.

Ψήνουμε στο φούρνο, σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (περίπου στους 250°C) για 10'-12'. Για να ενισχύσουμε τη θερμοκρασία, μπορούμε να αφήσουμε το ταψί να κάψει καλά πριν βάλουμε τη φοκάτσια.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.

Πράσα Ογκρατέν

Η συνταγή για πράσα ογκρατέν.

Κρεµµυδοπιτάκια Νηστίσιµα

Πώς θα φτιάξεις νηστίσιμα κρεµµυδοπιτάκια.

Κολοκυθάκια µε Ρίγανη

Πώς θα φτιάξεις κολοκυθάκια με ρίγανη.

Φανταστική Κρεµµυδόπιτα

Η συνταγή για μία έξοχη κρεμμυδόπιτα.

Πίτα µε Λιαστή Ντοµάτα και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις μία πίτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

Ελιόπιτα µε Πορτοκάλι

Η συνταγή για ελιόπιτα με πορτοκάλι.