ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φοκάτσια με Ντομάτα και Μυρωδικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη φοκάτσια με ντομάτα και μυρωδικά.

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)

¾ κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

8 γρ. ξηρή μαγιά σε σκόνη

80 ml ελαιόλαδο

600 ml χλιαρό νερό

1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. δενδρολίβανο

μπόλικη λιαστή ντομάτα

1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στο μίξερ ή με το χέρι ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης, αφού πρώτα διαλύσουμε χωριστά τη μαγιά σε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό.

Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε ½ ώρα να φουσκώσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 120 γρ., τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλη ½ ώρα να φουσκώσουν.

Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο. Σε αντικολλητικό ταψί στρώνουμε το μισό φύλλο, αφήνοντας το άλλο μισό να προεξέχει.

Απλώνουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, την παρμεζάνα και λίγο χοντρό αλάτι.

Ψήνουμε στο φούρνο, σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (περίπου στους 250°C) για 10'-12'. Για να ενισχύσουμε τη θερμοκρασία, μπορούμε να αφήσουμε το ταψί να κάψει καλά πριν βάλουμε τη φοκάτσια.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.