ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαβανέζικη Πίτσα

Πώς θα φτιάξετε την απόλυτη Hawaiian pizza.

ΧΑΒΑΝΕΖΙΚΗ ΠΙΤΣΑ ΣΥΝΤΑΓΗ TASTY GUIDE

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 κ.γ. ξηρή μαγιά

2/3 φλ. ζεστό νερό

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας

1 1/2 γλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1/2 φλ. ζαμπόν σε κυβάκια

2/3 φλ. ανανά σε κυβάκια

3 φέτες μπέικον, σε κομμάτια

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το ζεστό νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε σε αυτό τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και τα αφήνουμε για 2'.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.

Δημιουργούμε μία λακκούβα στο κέντρο, προσθέτοντας το νερό με τη ζάχαρη καθώς και τη μαγιά.

Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια.

Συνεχίζουμε το ζύμωμα για λίγα ακόμη λεπτά, προσθέτοντας νερό ή αλεύρι αν χρειάζεται.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι διπλασιαστεί σε όγκο.

Προθερμάνουμε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη μεταφέρουμε στο ταψί.

Απλώνουμε από πάνω αρχικά τη σάλτσα ντομάτας με μπαχαρικά της αρεσκείας μας και εν συνεχεία τα υπόλοιπα υλικά..

Ψήνουμε για περίπου 20'.

Επίσης...

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.