ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα-Μπουρέκι με Πατάτες, Κολοκύθια και Μυζήθρα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μπουρέκι σε πίτα, με πατάτες, κολοκύθια και μυζήθρα.

ΠΙΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΙ

Υλικά

1 ποτήρι χλιαρό νερό

1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες

1 1/2 κιλό κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 ματσάκι δυόσμο

1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κιλό μυζήθρα

200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

1 φλιτζ. λάδι (περίπου)

1 ποτήρι γάλα

2 αυγά

4 κουταλιές βούτυρο

σουσάμι για το πασπάλισμα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το φύλλο: Ρίχνουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι και το κρασί μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο μέτρια φύλλα.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί.

Απλώνουμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τη μυζήθρα.

Ρίχνουμε πάνω στην κάθε στρώση λίγο αλάτι και πιπέρι, λίγο δυόσμο, λίγο αλεύρι και λίγο τριμμένο τυρί.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο και ρίχνουμε αυτό το μείγμα από πάνω.

Περιχύνουμε το μπουρέκι με το λάδι. Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Χαράζουμε το μπουρέκι σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε για 60-75 λεπτά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.