ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα-Μπουρέκι με Πατάτες, Κολοκύθια και Μυζήθρα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο μπουρέκι σε πίτα, με πατάτες, κολοκύθια και μυζήθρα.

ΠΙΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΙ

Υλικά

1 ποτήρι χλιαρό νερό

1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες

1 1/2 κιλό κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 ματσάκι δυόσμο

1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κιλό μυζήθρα

200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

1 φλιτζ. λάδι (περίπου)

1 ποτήρι γάλα

2 αυγά

4 κουταλιές βούτυρο

σουσάμι για το πασπάλισμα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το φύλλο: Ρίχνουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι και το κρασί μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο μέτρια φύλλα.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί.

Απλώνουμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τη μυζήθρα.

Ρίχνουμε πάνω στην κάθε στρώση λίγο αλάτι και πιπέρι, λίγο δυόσμο, λίγο αλεύρι και λίγο τριμμένο τυρί.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο και ρίχνουμε αυτό το μείγμα από πάνω.

Περιχύνουμε το μπουρέκι με το λάδι. Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Χαράζουμε το μπουρέκι σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε για 60-75 λεπτά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο στο Φούρνο

Η συνταγή για λαχανοντολμάδες αυγολέμονο στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.