ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σπανακόπιτα με Κασέρι και Παστουρμά

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σπανακόπιτα με κασέρι και παστουρμά.

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ

Υλικά

1 κιλό σπανάκι

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

300 γρ. κασέρι τριμμένο

6 φέτες παστουρμά ψιλοκομμένες

3 αυγά

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

σουσάμι για πασπάλισμα

αλάτι

πιπέρι

1/2 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να μαραθεί και το στραγγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε και τον παστουρμά τα ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ζεματισμένο σπανάκι στύβονταςτο ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.

Σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει βάζουμε το τριμμένο κασέρι, χτυπάμε τα αυγά κρατώντας έναν κρόκο για το τέλος και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση.

Αλείφουμε με λάδι το ταψί και τοποθετούμε στη βάση το πρώτο φύλλο ολόκληρο.

Τα υπόλοιπα φύλλα τα βάζουμε μισά λαδώνοντας τα ενδιάμεσα και σουρωτά στο κέντρο.

Αδειάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα πάντα ενδιάμεσα και πάντα σουρωτά. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο ολόκληρο και ίσιο.

Χαράζουμε την πίτα μας, χτυπάμε τον κρόκο που κρατήσαμε μαζί με το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την πίτα μας καλά.

Τέλος, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.