ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σπανακόπιτα με Κασέρι και Παστουρμά

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σπανακόπιτα με κασέρι και παστουρμά.

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ

Υλικά

1 κιλό σπανάκι

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

300 γρ. κασέρι τριμμένο

6 φέτες παστουρμά ψιλοκομμένες

3 αυγά

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

σουσάμι για πασπάλισμα

αλάτι

πιπέρι

1/2 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να μαραθεί και το στραγγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε και τον παστουρμά τα ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ζεματισμένο σπανάκι στύβονταςτο ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.

Σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει βάζουμε το τριμμένο κασέρι, χτυπάμε τα αυγά κρατώντας έναν κρόκο για το τέλος και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση.

Αλείφουμε με λάδι το ταψί και τοποθετούμε στη βάση το πρώτο φύλλο ολόκληρο.

Τα υπόλοιπα φύλλα τα βάζουμε μισά λαδώνοντας τα ενδιάμεσα και σουρωτά στο κέντρο.

Αδειάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα πάντα ενδιάμεσα και πάντα σουρωτά. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο ολόκληρο και ίσιο.

Χαράζουμε την πίτα μας, χτυπάμε τον κρόκο που κρατήσαμε μαζί με το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την πίτα μας καλά.

Τέλος, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.