ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σπανακόπιτα με Κασέρι και Παστουρμά

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σπανακόπιτα με κασέρι και παστουρμά.

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ

Υλικά

1 κιλό σπανάκι

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

300 γρ. κασέρι τριμμένο

6 φέτες παστουρμά ψιλοκομμένες

3 αυγά

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

σουσάμι για πασπάλισμα

αλάτι

πιπέρι

1/2 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να μαραθεί και το στραγγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε και τον παστουρμά τα ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ζεματισμένο σπανάκι στύβονταςτο ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.

Σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει βάζουμε το τριμμένο κασέρι, χτυπάμε τα αυγά κρατώντας έναν κρόκο για το τέλος και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση.

Αλείφουμε με λάδι το ταψί και τοποθετούμε στη βάση το πρώτο φύλλο ολόκληρο.

Τα υπόλοιπα φύλλα τα βάζουμε μισά λαδώνοντας τα ενδιάμεσα και σουρωτά στο κέντρο.

Αδειάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα πάντα ενδιάμεσα και πάντα σουρωτά. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο ολόκληρο και ίσιο.

Χαράζουμε την πίτα μας, χτυπάμε τον κρόκο που κρατήσαμε μαζί με το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την πίτα μας καλά.

Τέλος, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.