ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πολίτικο Μπουρέκι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο πολίτικο μπουρέκι.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ

Υλικά

200 γρ. φέτα

250 γρ. μανιτάρια

4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

κόκκινο ξηρό κρασί

λίγο λάδι

βούτυρο λιωμένο

1 κιλό αρνάκι σε κύβους

1 πακέτο φύλλο κρούστας

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι να σοταριστούν με το λάδι και τη ζάχαρη.

Σε ένα άλλοτηγάνι με καπάκι σοτάρουμε τους κύβους του αρνιού, και μόλις ροδίσουν τους σβήνουμε με κρασί.

Στρώνουμε πάνω στο κρέας τα καραμελωμένα κρεμμύδια, χωρίς να ανακατέψουμε.

Κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση -αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη κρασί.

Μετά από 3-4 λεπτά βάζουμε τα μανιτάρια κι άλλο κρασί, αλάτι, ρίγανη και μπόλικο πιπέρι.

Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά περίπου.

Σβήνουμε το μάτι και κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά.

Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Κόβουμε το φύλλο κρούστας στα τέσσερα και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με μία κουταλιά της σούπας γέμιση.

Τυλίγουμε τα ρολά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Αλείφουμε τα μπουρέκια με βούτυρο ή λίγο λάδι για να μην καούν στο ψήσιμο και τα βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Επίσης...

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.