ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σάντουιτς με Μπριζόλα και Relish Ντομάτας

Ένα φανταστικό steak sandwich με ντομάτα, με αφορμή τη σημερινή Sandwich Day.

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ ΜΕ ΡΕΛΙΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Υλικά

Για το σάντουιτς

2 φιλέτα βοδινού (100 γρ. το καθένα)

2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

20 γρ. φρέσκα φύλλα ρόκας

αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Για την coleslaw

ψιλοκομμένο λευκό και κόκκινο λάχανο

2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

30 γρ. μαγιονέζα

χυμός από μισό λεμόνι

ψιλοκομμένος μαϊντανός

Για το relish ντομάτας

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.γ. ψιλοκομμένο τζίντζερ

30 ml λευκό ξύδι

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Για το relish ντομάτας: Ανακατεύεις όλα τα υλικά (εκτός από το αλάτι) σε ένα μικρό μπολ.

Προσθέτεις το αλάτι και ανακατεύεις ελαφρά.

Για την coleslaw: Βάζεις όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ.

Προσθέτεις το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και στο τέλος τη μαγιονέζα.

Ανακατεύεις με το χέρι για περίπου 45'', πιέζοντας ελαφρά.

Για το σάντουιτς: Συνθέτεις το σάντουιτς, τοποθετώντας αρχικά την μαγιονέζα και την coleslaw στην κάτω φέτα.

Τοποθετείς τα φιλέτα (ιδανικό ψήσιμο το medium rare), λίγο από το relish ντομάτας και έπειτα τη ρόκα.

Προσθέτεις έξτρα μαγιονέζα στην επάνω φέτα.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.