ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αυθεντική Καρμπονάρα

Η συνταγή για την αυθεντική καρμπονάρα.

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι νο.5 (εναλλακτικά μπουκατίνι)

5 κρόκοι αυγών

150 γρ. Pecorino Romano

2 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. πανσέτα, κομμένη σε κυβάκια

2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζεις το ελαιόλαδο και την πανσέτα στο τηγάνι και τα μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8 λεπτά και μετά τα απομακρύνεις από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς μαζί τα αυγά, το Pecorino και το πιπέρι.

Σε αλατισμένο νερό βράζεις τα ζυμαρικά -φυσικά al dente- και αφού τα στραγγίσεις τα ρίχνεις αμέσως στο μείγμα αυγών.

Προσθέτεις την πανσέτα, ανακατεύεις και σερβίρεις.

Επίσης...

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.