Follow us

Αυθεντική Καρμπονάρα

Η συνταγή για την αυθεντική καρμπονάρα.

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι νο.5 (εναλλακτικά μπουκατίνι)

5 κρόκοι αυγών

150 γρ. Pecorino Romano

2 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. πανσέτα, κομμένη σε κυβάκια

2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζεις το ελαιόλαδο και την πανσέτα στο τηγάνι και τα μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8 λεπτά και μετά τα απομακρύνεις από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς μαζί τα αυγά, το Pecorino και το πιπέρι.

Σε αλατισμένο νερό βράζεις τα ζυμαρικά -φυσικά al dente- και αφού τα στραγγίσεις τα ρίχνεις αμέσως στο μείγμα αυγών.

Προσθέτεις την πανσέτα, ανακατεύεις και σερβίρεις.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.