ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Απίθανη Πίτα με Ρύζι και Μέλι

Πώς θα φτιάξετε μία απίθανη πίτα με ρύζι και μέλι.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Υλικά

225 γρ. ρύζι

750 ml γάλα

200 γρ. μέλι

60 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα

30 γρ. βούτυρο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1/2 κ.γ. κανέλα

2 αυγά

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το λεμόνι και κόβουμε 3 κομμάτια από τη φλούδα του σε μακρόστενες λωρίδες.

Στη συνέχεια το στύβουμε για να πάρουμε το χυμό του.

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τις λωρίδες της φλούδας, το χυμό, το ρύζι, το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.

Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για να μην "πατώσει" το μείγμα.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το μέλι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τις σταφίδες, τα φουντούκια, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών και τους ρίχνουμε και αυτούς στο μείγμα με το μέλι.

Ανακατεύουμε καλά, αφαιρούμε από το πρώτο μείγμα τις φλούδες του λεμονιού και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα με το μέλι και τους κρόκους.

Ανακατεύουμε ώσπου να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με λίγη ζάχαρη σε πυκνή μαρέγκα και τη στρώνουμε πάνω από το μείγμα στο ταψί.

Βάζουμε το γλυκό να ψηθεί στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, για 20-25 λεπτά περίπου.

Μόλις τo γλυκό κρυώσει, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.