ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Απίθανη Πίτα με Ρύζι και Μέλι

Πώς θα φτιάξετε μία απίθανη πίτα με ρύζι και μέλι.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Υλικά

225 γρ. ρύζι

750 ml γάλα

200 γρ. μέλι

60 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα

30 γρ. βούτυρο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1/2 κ.γ. κανέλα

2 αυγά

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το λεμόνι και κόβουμε 3 κομμάτια από τη φλούδα του σε μακρόστενες λωρίδες.

Στη συνέχεια το στύβουμε για να πάρουμε το χυμό του.

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τις λωρίδες της φλούδας, το χυμό, το ρύζι, το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.

Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για να μην "πατώσει" το μείγμα.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το μέλι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τις σταφίδες, τα φουντούκια, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών και τους ρίχνουμε και αυτούς στο μείγμα με το μέλι.

Ανακατεύουμε καλά, αφαιρούμε από το πρώτο μείγμα τις φλούδες του λεμονιού και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα με το μέλι και τους κρόκους.

Ανακατεύουμε ώσπου να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με λίγη ζάχαρη σε πυκνή μαρέγκα και τη στρώνουμε πάνω από το μείγμα στο ταψί.

Βάζουμε το γλυκό να ψηθεί στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, για 20-25 λεπτά περίπου.

Μόλις τo γλυκό κρυώσει, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.