Follow us

Ρύζι με Λαχανικά και Σάλτσα Γιαουρτιού

Η συνταγή για νόστιμο ρύζι με λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού.

ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

2 φλιτζάνια ρύζι

1 φλιτζάνι κόκκινα μικρά ντοματίνια

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες

1 φλιτζάνι τούφες από μπρόκολο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε δυόμισι φλιτζάνια νερό, μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, σε πολύ ζεστό γκριλ ακουμπάμε τα ντοματίνια και τις φέτες του κρεμμυδιού.

Μόλις τα κρεμμύδια ροδίσουν και η φλούδα από τις ντομάτες αρχίζει να "ζαρώνει", τα βγάζουμε.

Ζεματάμε και το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει μόλις για 7-8 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρύο ρύζι με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το κουκουνάρι και το χυμό λεμονιού.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σκορπώντας επάνω σε κάθε σαλάτα μερικές τούφες μπρόκολου.

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.

Περιχύνουμε και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.