ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρύζι με Λαχανικά και Σάλτσα Γιαουρτιού

Η συνταγή για νόστιμο ρύζι με λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού.

ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

2 φλιτζάνια ρύζι

1 φλιτζάνι κόκκινα μικρά ντοματίνια

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες

1 φλιτζάνι τούφες από μπρόκολο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε δυόμισι φλιτζάνια νερό, μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, σε πολύ ζεστό γκριλ ακουμπάμε τα ντοματίνια και τις φέτες του κρεμμυδιού.

Μόλις τα κρεμμύδια ροδίσουν και η φλούδα από τις ντομάτες αρχίζει να "ζαρώνει", τα βγάζουμε.

Ζεματάμε και το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει μόλις για 7-8 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρύο ρύζι με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το κουκουνάρι και το χυμό λεμονιού.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σκορπώντας επάνω σε κάθε σαλάτα μερικές τούφες μπρόκολου.

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.

Περιχύνουμε και σερβίρουμε.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.