ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρύζι με Λαχανικά και Σάλτσα Γιαουρτιού

Η συνταγή για νόστιμο ρύζι με λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού.

ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

2 φλιτζάνια ρύζι

1 φλιτζάνι κόκκινα μικρά ντοματίνια

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες

1 φλιτζάνι τούφες από μπρόκολο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε δυόμισι φλιτζάνια νερό, μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, σε πολύ ζεστό γκριλ ακουμπάμε τα ντοματίνια και τις φέτες του κρεμμυδιού.

Μόλις τα κρεμμύδια ροδίσουν και η φλούδα από τις ντομάτες αρχίζει να "ζαρώνει", τα βγάζουμε.

Ζεματάμε και το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει μόλις για 7-8 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρύο ρύζι με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το κουκουνάρι και το χυμό λεμονιού.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σκορπώντας επάνω σε κάθε σαλάτα μερικές τούφες μπρόκολου.

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.

Περιχύνουμε και σερβίρουμε.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.