ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρύζι, Κιμάς και Κυδώνια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο ρύζι με κιμά και κυδώνια.

ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

Υλικά

3 μικρά κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

400 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι

2 καρότα τριμμένα

1/4 της κούπας κόκκινο κρασί

3 κ.σ. βούτυρο

1 κονκασέ

1 λίτρο νερό (ίσως και λίγο παραπάνω)

1 ποτήρι ρύζι καρολίνα

αλάτι

πιπέρι

1 κουταλάκι κανελο-γαρίφαλο

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα τριμμένο το κρεμμύδι και το καρότο και το ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα και να μην κάνει σβόλους.

Βάζουμε τότε το βούτυρο, το αλατοπίπερο, τα κανελο-γαρίφαλα και το ανακατεύουμεκαλά.

Ρίχνουμε τα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια και τα φέρνουμε κι αυτά δύο βόλτες. Αμέσως μετά ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Τότε ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό βραστό και το αφήνουμε περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Μετά προσθέτουμε όλο μαζί το ρύζι και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νεράκι. Πρέπει να βγει ωραία μελωμένο.

Ταιριάζει με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.